Cikk

Oszd meg

A zeleméri templomromnál forgatta új klipjét a debreceni énekes és zenekara

Debrecen – Megjelent Dánielfy Gergő és az Utazók Plankton című dalának videója, melyet debreceni fiatalok készítettek. A helyszín pedig a Hajdúböszörmény határában lévő középkori építmény volt.
Dánielfy Gergő és az Utazók Ismeretlen változó című albuma még a vírushelyzet előtt jelent meg, akkor még nem gondolták a srácok, mennyire aktuális lesz ez a cím. Az albumon 11 dal kapott helyet, köztük a Szívemkék – melynek februárban forgatott klipje áprilisban jelent meg – és a Plankton, melyhez most mutatták be az elkészült „kisfilmet”.
A debreceni énekes arról is beszélt, hogy az utóbbi időben meglehetősen elfoglalt a színházi próbák miatt, de mindenképp szeretett volna klipet készíteni ehhez a dalhoz. Gergő hétfőn ünnepelte 23. születésnapját a családjával és barátaival, másnap azonban felkereste a Skylight Studio csapatát – akik a Szívemkék klipjét is készítették –, hogy mindenképp forgassanak.

– Teljesen random jött, beültünk a kocsiba és elmentünk forgatni a zeleméri templomromhoz

– mesélte Gergő. Hozzátette, „nagyon jó Gőz Marciékkal együtt dolgozni, mert ők is fiatalok és hasonló a gondolkodásmódunk”. – Szeretem azt, amikor csak gondolunk egyet és megyünk, megcsináljuk. Persze fontos a tervezés, de élvezem, amikor egyik pillanatról a másikra születnek meg a dolgok. Marciékkal ilyen szempontból abszolút közös nevezőn voltunk.

A zenekar – hatalmas levegővétel után – júliustól elkezdi a koncertszezonját. Bár a pandémia az új albumuk turnéztatását megváltoztatta, a srácok nagyobb erőbedobással készülnek a fellépéseikre, mint valaha.

Gergővel legközelebb július 11-én, a Görög Nyári Esték második alkalmán találkozhatunk Debrecenben, a zenekarral együtt pedig koncerteznek a Campus Eleven rendezvénysorozat keretében: Dánielfy Gergő és az Utazókat augusztus 28-án láthatja-hallhatja a közönség.