Cikk

Oszd meg

Filléres kence az egészséges, gyönyörű bőrért és hajért

Sokszor csodálkozik azon, hogy mitől olyan egészséges az ázsiaiak haja és bőre? Eláruljuk.

Az ázsiaiak már régóta használják a rizst haj- és bőrápolás céljából. A növényben található B- és E-vitaminok, aminosavak, antioxidánsok és ásványi anyagok szó szerint csodát művelnek. Regenerálják az elhajt sejteket, táplálják a hajhagymákat, elősegítik a bőr megújulását és a haj gyorsabb növekedését, fényesebbé, erősebbé teszik a hajat, csökkentik az új ráncok kialakulását és kisimítják a már meglévőket, egyenletessé teszik a bőrt. Ráadásul a rizsvíz elkészítéséhez nem kell egyéb, mint víz és bio rizs, s nem időigényes vagy bonyolult az összeboszorkánykodása sem.

Így készítsen rizsvizet házilag

Vegyen három evőkanál rizst, öntse bele egy szűrőbe, majd öblítse át a csap alatt. A már megtisztított rizst borítsa egy tálba, adjon hozzá körülbelül négy deciliter vizet, a kezei vagy egy kanál segítségével kavarja néhány másodpercig, majd hagyja állni egy órán át. Egy óra leteltével szűrje le a kapott tejszerű folyadékot, majd helyezze egy lezárható edénybe. Kész is van! A folyadék körülbelül egy hétig áll el, ha kissé szúrós szagúvá válik, az nem jelenti azt, hogy megromlott.

Felhasználási módok

Bőrápolóként: mosson vele arcot reggel és este, vagy használja arctisztítás után tonizáló folyadékként.

Hajöblítőként: mossa meg a haját a szokásos módon, majd öntsön rá rizsvizt, hagyja rajta 2-3 percig, ezután öblítse ki langyos vízzel.

Hajpakolásként: érdemes száraz hajra felvinni, masszírozza bele az ujjaival a fejbőrébe és a hajszálakba, hagyja rajta 20-30 percig, majd öblítse ki. A jobb eredményért érdemes zuhanysapkát helyezni a fürtökre.

A trükk persze, a rendszerességben rejlik, mint minden készítmény, ez is hónapok múlva fejti ki kellőképpen hatását.